De verschillende displays

Bij de voorwiel en achterwiel motor heb je de keuze uit 2 verschillende displays. Het led display is het standaard display en het lcd display het luxere. De trapas motor hebben altijd het Lcd display. Er zit een verschil in de mogelijkheden en instellingen die we hieronder uitleggen.

Het led display

Led display

Bij het  LED displayheb je 10 ledjes. De bovenste zijn je “brandstof meter”. Ze geven aan hoeveel stroom je nog in je accu hebt. De onderste 5 geven aan in welke ondersteuningsstand je fietst. De instellingen zijn wat beperkt. Elke stand heeft een vaste snelheid.  Wilt je  sneller fietsen dan de ingestelde snelheid dan moet u zelf alle energie leveren, de motor helpt dan niet meer met ondersteunen. Als je langzamer wilt dan de ingestelde snelheid dan zult je een lagere ondersteuningsstand moeten kiezen. Uiteraard kunnen we wel de snelheden instellen voor je. Dit display is vooral geschikt als je lange stukken rijdt en zelf niet veel kracht meer hebt.

Het LCD display

LCD Display

Het LCD display geeft naast je accu toestand ook je huidige snelheid weer. Tevens heb je een totaal afstand en dagtrip meter. Je hebt ook meer ondersteuningsstanden, maximaal 9. Bij het  LCD display kunnen we naast de snelheid ook het vermogen van de motor instellen. Dit heeft als voordeel dat als je sneller wilt fietsen de motor blijft ondersteunen. In een lagere stand dan zal de motor niet voldoende kracht geven om de  snelheid te kunnen halen. Dit betekent dat u zelf meer energie moet leveren om deze snelheid te kunnen halen. Als u de ondersteuning hoger instelt op het display dan krijgt u meer krachtondersteuning waardoor u zelf minder energie hoeft te leveren. Deze set benadert dan ook meer de natuurlijke fietservaring dan een ombouwset met een LED display.