Revalidatie

Ligfietsen voor revalidatie.


Voor revalidatie kan een ligfiets een goed middel zijn. Vooral de driewielige ligfietsen (trikes) zijn bieden veel hier mogelijkheden. Een trike is van nature stabiel. Ook het inherente comfort is een pluspunt. Je rug wordt prima ondersteund door de zitting. De zithouding is zo dat ook typische fietspijntjes zoals zere polsen, zere nek, pijn aan het zitvlak, niet optreden.  En de trikes die wij verkopen, zijn ontworpen om echt me te fietsen. Veel “standaard” aangepaste driewielfietsen zijn eerder ontworpen voor de aanpassing dan om mee te fietsen. Als je weinig kracht hebt is het extra belangrijk dat je fiets licht loopt. Een veel gehoorde opmerking van onze klanten is: Ik heb eindelijk mijn vrijheid weer terug.

Trikes

Wij verkopen trikes in 2 basis uitvoeringen. Met 2 wielen voor (tadpole) en met 2 wielen achter (delta). Welk type voor jouw het beste is, is vooral een persoonlijke voorkeur. In het algemeen zitten delta-trikes wat hoger en rechter op. De tadpole-trikes hebben een wat sportiever karakter en uiterlijk. Voor alle trikes geldt hoe lager het zwaartepunt is, hoe stabieler de trike. Voor beide types geldt dat ze uitstekend zijn aan te passen zijn aan jouw specifieke behoeftes.

Aanpassingen


Al sinds het begin van Ligfietsshop Tempelman passen wij ligfietsen en trikes aan voor mensen met een beperking. Onze filosofie is dat iedereen die wil kan fietsen. Zo hebben we al trikes aangepast  voor mensen met hersenletsel, voor mensen met evenwichtsproblemen, Mensen met een been of een arm. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Soms is er slechts een kleine aanpassing nodig, zoals één hand bediening of een special pedaal. In veel gevallen biedt ook een elektro ondersteuning een uitkomst om je bereik te vergoten.